GENOKOZMETIKA bőröd fiatalságáért!

one.gen-genokozmetika

A ONE.GEN/O,1 GENOKOZMETIKAI KEZELÉS CÉLJA, SZAKMAI KONCEPCIÓJA
A one.gen/o,1 a világon elsők között fejlesztette ki azt a kezelést, amely a bőr tulajdonságait genetikailag meghatározó biomarkereket és az egyéni életmód jellemzőit figyelembe véve ellensúlyozza a bőr öregedését meghatározó folyamatokat. Mindezt egy nagyszabású projekt, az ún. Human Genom Program (HGP) tette lehetővé, amely 1990-től 2006-ig feltárta a teljes emberi genomot, a kromoszómáinkon található mintegy 30.000 gént.
A genom feltérképezése során arra a meglepő és érdekes felfedezésre jutottak, hogy az emberiség genetikai állományának 99,9% azonos, és a fennmaradó csupán 0,1% felelős az egyéni eltérésekért, variábilitásért, amely meghatározza a biológiai jellemzőket, és az egyénre jellemző válaszreakciókat is. A one.gen/o,1 program éppen ennek a 0,1% különbségnek a feltérképezésére helyezte a hangsúlyt. Célul tűzte ki, hogy az orvostudomány legújabb felfedezéseit a legmodernebb biotechnológiával ötvözve egy olyan kezelési programot és kozmetikumot állítson elő, amely a kezelőorvos tapasztalatával és szakmai tudásával személyre szabottan, az Ön bőrének és biológiai jellemzőiek leginkább megfelelő legyen.

A GENOKOZMETIKAI KEZELÉS FÁZISAI, TERMÉKEI
A one.gen/o,1 genokozmetikai kezelési program az alábbi fázisokból áll:
1. Nyálmintavétel genetikai teszt elvégzése céljából, és az életmód felmérése kérdőív alapján
2. Otthoni 4 hetes finom peeling kezelés a bőr előkészítése céljából a GEN PEEL készítménnyel
3. Genetikai teszteredmény kézhez vétele, kiértékelése kezelőorvosával
4. A személyre szabott genokozmetikai csomag átvétele (Elixir, Booster-ek, Sinergy) anti-aging-tanácsadás, esetleg további orvos-esztétikai megoldások tervezése

A GENETIKAI VIZSGÁLAT SORÁN AZ ALÁBBIAKAT VIZSGÁLJÁK:
1. bőr szöveti szerkezete, 2. ráncok kialakulása, 3. bőr érzékenysége, 4. pigmentáció, 5. sejt élettartam (bőrmegújulás képessége), 6. bőr detoxifikációja (méregtelenítése), 7. hízásra való hajlam.

A vizsgált tulajdonságok genetikai háttere:
1. Bőr szöveti szerkezete: 9 génen vizsgálnak 9 olyan egyedi variációt, amelyek alapvető fontosságú szerepet játszanak a bőr felépítésében és minőségében – többek között szabályozzák a kollagén termelődését és lebontását, valamint az elasztin szintjét.
2. Ráncok kialakulása: 7 génen belül vizsgálnak 6 olyan variációt, amely a hialuronsav lebontásában és az arc mikro-kontrakcióinak, a mimikai ráncok kialakulásának sejtszintű szabályozásában vesznek részt.
3. Bőr érzékenysége: 2 génen belül 2 olyan egyedi eltérést vizsgál, ami a külső behatásokkal szembeni válaszreakciók szabályozásában vesz részt, melyek túlműködése a bőr érzékenységéhez (intoleranciájához) vezethet.
4. Pigmentáció: 3 variációt vizsgálnak 3 génen, amelyek a melanin-képződés, a bőr pigmentációs folyamatában játszanak szerepet.
5. Sejt élettartam (bőrmegújulás képessége): 3 génen belül 4 olyan egyedi variánst vizsgálnak, amelyek a külső ágensekkel, környezeti hatásokkal szembeni válaszreakciót és a sejtek élettartamát, vagyis a sejtöregedés mértékét határozzák meg.
6. Bőr detoxifikációja (méregtelenítése): 5 génen vizsgálnak 5 variációt, amelyek többek között azoknak az enzimeknek a működését befolyásolják, amik az oxidatív stressz melléktermékeinek sejtszintű eltávolítását végzik.
7. Hízási hajlam (BMI index): 2 génen belül vizsgálnak 6 egyedi variánst, amelyek a zsírok anyagcseréjének, inzulin érzékenységnek és sejtszintű válaszreakcióknak kialakulásában vesznek részt, tehát a hízékonyság genetikai hajlamáról ad képet.
A kapott eredményt összevetve az életmódra vonatkozó kérdőívvel egy speciális bioinformatikai algoritmus alapján meghatározásra kerülnek azok a faktorok, amelyek bőrének egyediségében, így pl. öregedésében leginkább szerepet játszanak.

A GENETIKAI VIZSGÁLAT FOLYAMATA
A genetikai vizsgálat során a nyálmintája kerül analízisre. Az analitikai vizsgálat elvégzésének előfeltétele, hogy − Ön, mint páciens aláírja a beleegyező nyilatkozatot  − kezelőorvosa segítségével kitöltse az életmód-kérdőívet − a nyálmintája beérkezzen a géndiagnosztikai központba a kitöltött és azonos kódszámmal ellátott kérdőívvel együtt − és a génvizsgálati díja befizetésre kerüljön.
A nyálminta, a kérdőív és a kiértékelt eredmény anonim, azonosításuk kódszám alapján történik, kizárólag kezelőorvosa tarthatja nyilván az Ön személyes adatait. Az analitikai vizsgálat során nyálmintájából kivont DNS génszakaszokat sokszorosítják, majd létrehoznak egy DNS könyvtárat, amelyből több lépésben megtörténik a genetikai információk leolvasása, a DNS szakasz bázissorrendjének meghatározása. Ennek alapján kimutathatóvá válik, hogy milyen egyedi eltérés található az adott gén szakaszon.
Genetikai vizsgálati eredményét az Ön életmódjára vonatkozó kérdőívvel együtt egy speciális bioinformatikai algoritmus alapján kiértékelik és a mintavételt követően kb. 4 hét után kézhez kapja az Ön genetikai riportját és a javasolt életmódbeli, étrendi változtatásokat, valamint csakis az Ön bőréhez igazodó, egyedileg összeállított one.gen/o,1 genokozmetikai csomagját (tartalma: 1 db GEN.ELIXIR, 3 db BOOSTER, 1 db GEN.SINERGY)

MIRE FIGYELJEK A NYÁL MINTAVÉTEL ELŐTT?
A nyálmintavétel egyszerű folyamat: − Előtte 30 perccel csak tiszta vizet fogyasszon (kávét, üdítőt, alkoholt ne)! − Mentolos rágót, cigarettát fél órával a mintavétel előtt NE fogyasszon! − Nyálmintavételt megelőzően 30 perccel NE egyen (amennyiben igen, alaposan öblítse ki száját)! − Orvosától kapja meg azt a kis műanyag mintavételi tartályt, amelyben 2 ml, buborékmentes mintát kell leadnia.

SZÜKSÉGES-E ELVÉGEZTETNI TÖBBSZÖR IS A GENETIKAI VIZSGÁLATOT?
Megismétlésére csak abban az esetben van szükség, ha kis mennyiségű vagy szennyezett nyálminta került leadásra, illetve ha a bőr tulajdonságait meghatározó 31 génen túl más gének azonosítására is igény merülne fel az Ön részéről.

MIBEN NYÚJT SEGÍTSÉGET A GENETIKAI VIZSGÁLAT? 
A genetikai vizsgálat a bőrproblémák hátterének feltárásával pontos diagnózist és ezáltal célzott orvos-esztétikai kezeléseket tesz lehetővé a vizuális elemzéssel szemben, valamint megteremti a lehetőségét a preventív kezeléseknek, hisz az egyes bőrproblémák kialakulásuk előtt felismerhetővé válnak.
Genetikai riportjának segítségével még hatékonyabb és eredményesebb bőrgyógyászati és/vagy orvos-esztétikai kezelések elvégzésére nyílik lehetőség.

MIKORRA KÉSZÜL EL A GENETIKAI VIZSGÁLAT ÉS HOGYAN KAPOM KÉZHEZ?
A nyálmintavétel és a kérdőív kitöltését követően, az analitikai vizsgálati díj befizetése után 4 hét elteltével küldjük el kezelőorvosának a genetikai vizsgálat riportját és a személyre szabott genokozmetikai csomagját. Orvosa értesíti Önt, és minden esetben együtt tekintik át, és értékelik ki azt a riportot, amely a génteszt eredményén kívül életmódbeli tanácsokat, javaslatokat is tartalmaz. A helyszínen az Ön kódszámával ellátott one.gen/o,1 genokozmetikai termékdobozt is átveheti, amely tartalmazza az egyedileg Önnek összeállított készítményeket:
1. GEN ELIXIR: genokozmetikai intenzív szérum, amely a személyre szabott kezelések alapja.
2. GEN BOOSTER: speciális hatóanyag koncentrátum, a kezelések során szakorvosa a csomagban található 3 boostert elegyíti az Elixirrel, és a kapott készítmény ajánlott naponta 2x alkalmazni.
3. GEN SINERGY: lágy, hidratáló emulzió, amely táplálja a bőrt, biztosítja a megfelelő hidratáltságát és molekuláris filmréteget képezve segíti a fenti aktív összetevők hatékony felszívódását. Az összeállított Elixir felvitele után 3-5 perccel ajánlott a használata.

HOGYAN FEJTI KI HATÁSÁT AZ ELKÉSZÜLT GENOKOZMETIKUM? 
A genetikai vizsgálat megállapítja azoknak az enzimeknek és fehérjéknek a működését, amelyek bőrének alapvető tulajdonságaiért felelősek.  A one.gen/o,1 termékek azonban képesek megvédeni bőrét az esetleges kedvezőtlen genetikai hajlamából, életmódjából vagy a negatív környezeti hatásokból eredő károsító és bőröregítő folyamatoktól. A one.gen/o,1 készítmények a világ vezető biotechnológiai és biokémiai kutatásának köszönhetően több mint 20 féle, egyedileg kifejlesztett, aktív hatóanyagot (pl. JUVEFOXO™, THERMOSTRESSINE®,  TELANGYN™, RELISTASE™, LEUPHASYL® stb.) tartalmaznak, valamint számos természetes eredetű növényi és peptid összetevők kombinációját. A genetikai- és életmód analízis alapján az Ön bőrének leginkább megfelelő, egyénre szabott GEN.BOOSTER-ek ultra-magas koncentrációkban tartalmazzák az aktív hatóanyagokat. Minden one.gen/o,1 termék bőrgyógyászatilag tesztelt, parabénmentes készítmény.

MILYEN ESETEKBEN NEM AJÁNLOTT A ONE.GEN/O,1 KEZELÉS?
A genokozmetikai kezelés ellenjavallt súlyos, krónikus bőrbetegség (pl. előrehaladott ichtyosis, ótvar / impetigo, szkleroderma, pikkelysömör, stb.) és vérző, váladékozó bőrfelület esetén. Minden más esetben kezelőorvosa dönt arról, hogy Önnél alkalmazható-e a one.gen/o,1 kezelési program vagy sem. Terhesség alatt fokozott elővigyázatosság szükséges, ezért kérjük, ezt mindenképpen jelezze orvosának.

ELŐFORDULHAT-E ALLERGIÁS- VAGY EGYÉB KÓROS BŐRJELENSÉG  A ONE.GEN/O,1 HASZNÁLATA SORÁN?
A genetikai vizsgálat és az egyéni életmód kérdőív alapján elkészült, egyénre szabott one.gen/o,1 genokozmetikai készítményeivel szinte kizárható az allergiás, kóros bőrjelenségek megjelenése.

MENNYI IDŐRE ELEGENDŐEK AZ EGYÉNRE SZABOTT  ONE.GEN/O,1 GENOKOZMETIKAI CSOMAG TERMÉKEI?
A one.gen/o,1 ELIXIR és BOOSTER kombinációját, valamint a Sinergy készítményt naponta két alkalommal érdemes minden nap használni. Az egyedi adagolás függvényében 6-8 hetes időszakra elegendő mennyiség található a one.gen/o,1 genokozmetikai csomagban.


Bejelentkezés

Besthair Hajhosszabbító Stúdió
Úrné Tóth Anikó akupunktőr, fizioterapeuta,
Esztétikai kezelések szakembere

Tel.: +36 (70) 365 4513